2012-04-28 // 18:15:51 // Kategori: Tävlingar

Blog Awards 2012 - NomineringRegler:
· Bloggen måste vara en fansite
· Du får nominera upp till 3 olika bloggar
· Du får nominera din egna blogg

5-10 bloggar går till final, beroende på hur många som är med. I finalen kommer ni få rösta och de tre bloggarna som fått flest röster vinner, det blir alltså en etta, en tvåa och en trea.

Pris:
1:a pris: Länkning i menyn med bild i tre veckor (+ i ett inlägg).
2:a pris: Länkning i menyn med bild i två veckor (+ i ett inlägg).
3:a pris: Länkning i menyn med bild i en vecka (+ i ett inlägg).


AVSLUTAD.

2012-04-26 // 18:56:26 // Kategori: Barn, Familj

BusungarnaBusungarna är en amerikansk familjekomedi från 1994 som bygger på den populära kortfilmserien från 30-talet med samma namn.


Spinken, Alfalfa, Ponken, Busfröt, Grodan och Ah-ha är alla medlemmar i "Karlakarlarnas tjejhatarförening". De har sin samlingsplats i ett gammalt risigt skjul. Dessa killar har en egentillverkad go-kart som de ska tävla med i ett lådbilsrace. Bilen gör grannskapets två elakingar, Butch och Masken, avundsjuka. Dessa två elaka typer gör därför allt för att terrorisera de andra killarna.

Spinken som är ledare för föreningen har bestämt att inga tjejer får komma i deras närhet. När Alfalfa en dag inte dyker upp som vanligt blir alla mycket misstänksamma. När det sedan visar sig att han blivit kär i en mycket självsäker tjej som heter Darla blir alla livrädda. Hela deras gemensamma framtid sätts ju på spel.

Originaltitel: The Little Rascals
Skådespelare: Travis Tedford, Bug Hall, Brittany Ashton Holmes, Kevin Jamal Woods, Zachary Mabry, Ross Bagley, Sam Saletta, Blake Jeremy Collins, Blake McIver Ewing, Jordan Warkol, Courtland Mead, Juliette Brewer, Heather Karasek, Mel Brooks, m.fl.
Regi: Penelope Spheeris
År: 1994
Längd: 01:22
Åldersgräns: Barntillåten
Klipp från filmen:
Underbart härlig film, alla barnen är så himla söta! Se den! En riktigt bra familjefilm med humor och sött kärleksdrama.2012-04-23 // 00:27:02 // Kategori: Komedi

Den bästa sommaren


Filmen utspelar sig 1958 i byn Molkom där två barn, Mårten och Annika från Stockholm och Uppsala ska vara sommarbarn hos den kärve begravningsentreprenören Yngve Johansson. Han inhyser varje år barn från storstaden, dock har det inte gått så bra tidigare år. Barnen tycker till en början inte om Yngve och han verkar inte särskilt förtjust i dem heller. Med tiden börjar dock Mårten och Annika tycka om varandra mer och mer. De börjar dessutom upptäcka de hemligheter som byborna bär på och även ensamheten hos sin sommarskolelärarinna fröken Svanström. Mårten och Annika börjar dessutom tycka bättre om herr Johansson, han kanske inte är så sträng och hård som han verkar? Den här sommaren kommer hursomhelst att förändra alla inblandades liv för all framtid.

Skådespelare: Kjell Bergqvist, Anastasios Soulis, Rebecca Scheja, Cecilia Nilsson, Brasse Brännström, m.fl.
Regi: Ulf Malmros
År: 2000
Längd: 87 min.
Åldersgräns: 7 år
Klipp:
Hela filmen finns att se på YT, uppdelad. Här är del 1..
En mycket bra film, en stor favorit! Har man inte sett den så har man verkligen missat något. Den är himla rolig!2012-04-23 // 00:03:08 // Kategori: Nyheter, Aktuellt, Tips

Tips: Bok om filmkunskap

Finns att köpa här.

Vi har alla någon gång drabbats av filmens magi eller filmens förtrollade värld. Men man lär inte ut magi på filmskolor, och regissörer, författare och skådespelare är inga trollkarlar. Den här boken är till för att du ska få en inblick i de processer som skapar filmens magi genom att dels titta på vad film är, dels titta på vad film har varit.

Filmkunskap ger en orientering om genrer, filmens form och hur man gör en filmanalys.
En stor del av boken behandlar filmens utveckling. Man kan till exempel läsa om filmens barndom, stumfilm, första världskriget, film som konst, tv och hjältar i Hollywood och video, marknadsföring och kvalitetsfilm.
Boken Filmkunskap är ett kortfattat och flexibelt läromedel med arbetsuppgifter på olika nivåer till gymnasiekurserna Filmkunskap, Rörlig bild och Svenska.

2012-04-15 // 22:43:20 // Kategori: Icke-narrativ

Berättelsen om TitanicNatten till idag, söndag en 15 april 2012, var det exakt 100 år sedan Titanic sjönk efter att ha koliderat med ett isberg under sin jungfruresa 1912. Så visst skulle det passa bra att skriva om Titanic-filmen, en dag som denna. Den där stora kända filmen från 1997 med Leonardo DiCaprio och Kate Winslet i huvudrollerna, som har vunnit hela 11 Oscars. Men det hade jag faktiskt inte tänkt mig. Jag tänkte nämligen tipsa om en dokumentär om Titanic som ni kan kolla in här. Jag ska precis se den själv så kan inte säga något om den.
2012-04-12 // 20:18:51 // Kategori: Western

The Missing


Maggie arbetar som läkekunnig och bor med sina barn och sin älskare. Hon hatar sin far, som övergav familjen för att leva bland indianerna när hon var 6 år, och avvisar honom när han plötsligt dyker upp och vill ge henne pengar. Men när hennes dotter Lilly blir bortrövad måste hon motvilligt be honom om hjälp att spåra Lilly. Lilly och några andra kvinnor/flickor har rövats bort av en grupp indianer och vita för att säljas i Mexiko.

Skådespelare: Tommy Lee Jones, Cate Blanchett, Evan Rachel Wood, Jenna Boyd, Aaron Eckhart, m.fl.
Regi: Ron Howard
År: 2003
Trailer:Jag tycker jätte mycket om den här filmen, den är jätte bra! Har sett den flera gånger. Se den! Rekomenderas verkligen om du gillar Westernfilmer.2012-04-10 // 18:35:02 // Kategori: Barn, Familj

Spy Kids 4: All the Time in the WorldSmåspionerna är tillbaka!

Marissa (Jessica Alba) hade egentligen slutat sin karriär som hemlig agent när hon fick barn, men när en superskurk som börjar stjäla tiden dyker upp tvingas hon tillbaka till sitt tidigare yrke. Till sin hjälp tar hon sina styvbarn Rebecca och Cecil, som egentligen inte alls tycker om sin styvmor. Ska de ändra uppfattning när de får reda på vem Marissa egentligen är? Och ska de tillsammans lyckas ta tillbaka tiden?

Skådespelare: Jessica Alba, Danny Trejo, Antonio Banderas, Jeremy Piven, Alexa Vega, Daryl Sabara, m.fl.
Regi: Robert Rodriquez
Inspelningsår: 2011
Längd: 84 min.
Åldersgräns: Barntillåten
Trailer:Jag tycker inte att denna är lika bra som de tidigare Spy Kids-filmerna, men den är sevärd! Och den är nog mer underhållande för barn än för mig.2012-04-01 // 14:32:58 // Kategori: TV-serier

Möbelhandlarens dotterMöbelhandlarens dotter
är en dramaserie och släktkrönika i sju delar som utspelar sig under en resa i norrlands inland. Jakob Eklund och Sofia Pekkari spelar titelrollerna som under resans gång lotsar oss genom släkten Tidmans historia från 60-talet och framåt.

Frank Tidman, spelad av Jakob Eklund, är möbelförsäljare med norra Sverige som sitt distrikt. Han är frånskild och har en sextonårig dotter, Sanna (Sofia Pekkari), som han träffar varannan helg. Inför en av sina affärsresor får han en impuls att ta med Sanna. De behöver, som Frank uttrycker det, prata med varandra innan det är för sent. Efter viss övertalning följer Sanna med. Det blir början på en resa genom Norrlands inland men också upptakten till en resa i tid och rum när Frank försöker berätta om släkten Tidmans historia.

På järnvägshotellet i Ljusdal träffar Frank och Sanna några resande kolleger till Frank. Det visar sig att de har spelat i samma band, Hotshots. Bandets sångerska Miriam eller Mirja, som hon egentligen heter, är Sannas mamma som alla i bandet haft ett nära förhållande till. Alla älskade de Mirja och Sannas plötsliga uppdykande efter femton år rör upp gamla minnen, som kanske helst borde varit glömda.

Skådespelare: Jakob Eklund, Sofia pekkari, Rolf Lassgård, Lia Boysen, Irina Björklund, Örjan Ramberg, Antti Reini, Malin Cederbladh, Ingvar Hirdwall, Morgan Alling, Göran Forsmark, m.fl.
Regi: John O Olsson
Inspelningsår: 2006
Längd: 420 min.
Åldersgräns: 7 år
Klipp från serien:
Introt till del 7 (sista delen)Jag har nyligen köpt denna på DVD och tycker personligen att den är jätte bra! Den är spännande, intressant, rolig och sorglig.